If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За детонациите не знам. Аз не разбирам баце, че да преценя дали е имало или не. Само мога да предполагам.
Сега сериозно. При толкова бедна смес детонации е напълно вероятно да има. И сигурно има в определени режими. Оправи си сместа и ако няма други проблеми ще изгасиш и детонациите. Аз не ги гадая тях а направо ги меря с чук детектора
Ако работеше чук детектора на тия ТС-и нямаше да се трошат кат рохки яйца
Абе на микрофона говори нещо ама... какво чува/недочува главния не се знае. Като изтрещя блока с ключа близо до сензора детектора се осветява, а мотора не трепва. Иначе бутва аванса. На диагностиката се вижда. Ама той по принцип се варира и дали от чука или просто си варира... За това гледам да не мига детектора, а другото вята работа.
Bosch в Киров - 325.13лв с доствка минимум 3 дни
Hoffer в Euro07 - 175.50лв
Mapco в Euro07- 153.94лв
Bosch в AXM Auto - 228лв
Hoffer в AXM Auto - 115лв
В ebay - 38GBP > 87 BGN
Предполагам, няма смисъл да Ви питам, дали да е Бош ?
Аз пък според мен няма ни един от изброените който да е с еднакъв сензор. Може сензорите им да дават сходни данни, но едва ли са еднакви. Ако бяха нямаше да имат различни номера. Тази тема с взаимнозаменямоеста на тези е пълна глупост според мен и единственото което прави е да подвежда хората.
Според колегите @spe4elist и @pinko и тяхното проучване се оказва, че са с еднакакъв сензор. Темата е ТУК.
По какво друго може да се различват? Решетка? Диаметър?
Не ми се говори с недомлъвки, ако някой знае по какво друго може да се различват, да каже...
Ако тази информация е грешна, то тогава би било добре, да се махне, защото темата за дебитомерите е PIN-ната и все пак би трябвало да съдържа важна, а не подвеждаща информация. Все пак колегите са си направили труда да ги опишат нещата и т.н.
Пак казвам, след като открих, че дебитомера ми е за опел, отидох в сервиза и след запитване от тяхна страна към Авел, се оказа, че нямало значение кой от двата ще сложа 180 или 309. Първоначално, си мислех, че самия сервиз ме лъжат, защото са объркали нещата, но сега малко се замислям.
П.С. Проблема не е в парите, а че мразя да давам двойно за същото (предполагам на никой не му е приятно), а и предполагам, информацията ще е полезна и на други колеги. Всички знаем драмата с дебитомери и т.н.
Мисля че ако прочетеш темата внимателно ще разбереш че информацията е грешна Сензорите на дебитомерите са различни - как по ясно да се изразя?
По повод на едно скорошно запитване, направих проверка и установих, че Bosch 0 281 002 309 използва друг датчик, а именно F 00C 2G2 044, което го вади от горния списък
Няма да споря повече! Осъзнах грешката си. Направил съм корекция, на повечето си постове, да не подвеждам други колеги... Ще взимам 0 281 002 309.
Обаче, да питам как да постъпя и дали има смисъл.
Този Bosch 0 281 002 180 ми го монтираха в сервиз и заплатих цена от 347лв преди около 10 месеца.
Проблемите ги нямаше до скоро.
Та, да ходя ли при тях, да видим какво ще предложат и да повдигна въпроса за гаранция/обслужване и т.н.
Или да не се занимавам и да си купя нов 309 и така.
Казаха ми че имам 1 година гаранция.
Няма да споря повече! Осъзнах грешката си. Направил съм корекция, на повечето си постове, да не подвеждам други колеги... Ще взимам 0 281 002 309.
Обаче, да питам как да постъпя и дали има смисъл.
Този Bosch 0 281 002 180 ми го монтираха в сервиз и заплатих цена от 347лв преди около 10 месеца.
Проблемите ги нямаше до скоро.
Та, да ходя ли при тях, да видим какво ще предложат и да повдигна въпроса за гаранция/обслужване и т.н.
Или да не се занимавам и да си купя нов 309 и така.
Казаха ми че имам 1 година гаранция.
Comment